En man besöker återvinningsstationen och sorterar förpackningar. Foto: Avfall Sverige

Återvinningsstationer

Från den 1 januari 2024 ansvarar WBAB för alla återvinningsstationer som finns i Ludvika och Smedjebackens kommuner. Vår målsättning är att det ska fungera som vanligt för dig som besöker återvinningsstationen. Ditt hushåll fortsätter att sortera ut förpackningar av plast, papper, metall och glas samt tidningar och returpapper och tar med dem till närmaste återvinningsstation på samma platser som tidigare. Den enda förändringen är att du kontaktar oss istället för Förpackningsinsamlingen (FTI) om du vill anmäla något kopplat till återvinningsstationen, exempelvis behov av städning eller tömning av behållare.

 

Hitta till närmaste återvinningsstation

På webbplatsen sopor.nu kan du se var de olika återvinningsstationerna är placerade.

 

Här hittar du återvinningsstationerna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Klicka på länken "Använd min plats", välj kommun eller använd kartfunktionen.


Hjälp oss att hålla rent och trevligt!

Hör gärna av dig om återvinningsstationen är i behov av städning eller om någon av behållarna behöver tömmas via webbplatsen sopor.nu. Viktigt! För att kunna göra en felanmälan behöver du först fylla i vilken kommun och återvinningsstation det gäller.

 

Gör en felanmälan på sopor.nu. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Du kan också ringa på telefon 0240-309 90. Vi behöver veta vilken återvinningsstation det gäller, uppge därför stationens id-nummer eller placering.

 

Det här kan du lämna på återvinningsstationen

Återvinningsstationen är endast till för hushållens förpackningsmaterial. Här sorterar du förpackningar av papper, plast, metall och glas samt tidningar och returpapper. På många återvinningsstationer finns även en behållare för insamling av textilier, kläder och skor.

 

Annat avfall lämnar du på återvinningscentralen

Avfall som inte är förpackningar till exempel vitvaror, elavfall, farligt avfall, lampor, fönsterglas, dricksglas, keramik och kasserade möbler lämnar du på någon av våra återvinningscentraler.

 

Våra återvinningscentraler

 

Nya informationsskyltar på gång

Just nu är återvinningsstationerna försedda med tillfälliga informationsskyltar. Under första delen av 2024 kommer vi att sätta upp permanenta skyltar.

 

Mer information

Här hittar du mer information om förpackningsinsamlingen och återvinningsstationerna.


KUNDSERVICE

0240-309 90