När har du sophämtning?

För dig som bor i Ludvika kommun

Här kan du se vilken veckodag under 2021 som vi tömmer kärl 1 för dig som har abonnemang Standard och Dela kärl, standard* Pdf, 298.3 kB, öppnas i nytt fönster.


Här kan du se vilken veckodag under 2021 som vi tömmer kärl 2 för dig som har abonnemang Standard och Dela kärl, standard* Pdf, 329 kB, öppnas i nytt fönster.


Här kan du se vilken veckodag under 2021 som vi tömmer kärlet för dig som har abonnemang Mini och Dela kärl, mini* Pdf, 311.9 kB, öppnas i nytt fönster.


*Med reservation för eventuella fel.


Abonnemang Standard och Dela kärl, standard

Sorteringskärl 1 med utsorterade förpackningar av metall, ofärgat glas, plast och papper tömmer vi var fjärde vecka. Sorteringskärl 2 med utsorterat matavfall, restavfall, förpackningar av färgat glas samt tidningar och returpapper tömmer vi varannan vecka.

Abonnemang Mini och Dela kärl, mini

Vi tömmer ditt sorteringskärl med utsorterat matavfall och restavfall varannan vecka.


Här har vi samlat mer information om sophämtningen i Ludvika kommun


För dig som bor i Smedjebackens kommun


Här kan du se vilken veckodag under 2021 som vi hämtar ditt hushållsavfall. Pdf, 350.7 kB, öppnas i nytt fönster.


Om du har sophämtning var fjärde vecka (månadstömning) eller fyra gånger per år (kvartalstömning), kan du se vilka veckor som vi hämtar ditt avfall. Vilken veckodag vi hämtar ditt avfall ser du i spalten "Tömning varannan vecka".


Villor

Det bruna sopkärlet för matavfall tömmer vi varannan vecka. Det gröna kärlet för restavfall kan du få tömt varannan vecka, var fjärde vecka eller fyra gånger per år.


Fritidshus

Om du har sommarhämtning har du sophämtning varannan vecka

under perioden 1 maj–1 oktober.


Sopbilen som hämtar ditt avfall är utrustad med två fack

Både matavfall och restavfall (d.v.s. den vanliga soppåsen) hämtas med samma fordon. Sopbilen är försedd med två fack, ett för matavfall och ett för restavfall. Hämtningen är mekaniserad. En griparm lyfter och tömmer kärlet på taket i två olika fack utan att föraren behöver kliva ur förarhytten.


Tänk på att

  • placera kärlet så att det finns ett fritt utrymme vid sidan och bakom kärlet på minst 0,5 m. Det ska även vara fritt utrymme ovanför, inga hängande grenar, och framför kärlet.
  • ställ kärlet med handtaget och hjulen in mot fastigheten.
  • överfyll inte kärlet, locket ska gå att stänga så att inget avfall ramlar ut.
  • håll hämtningsplatsen snö- och halkfri vintertid.
  • sophämtningen kan ske mellan klockan 6–18.


Här har vi samlat mer information om sophämtningen i Smedjebackens kommun


Sms vid försenad sophämtning

Ibland kan soptömningen blir försenad på grund av halka, stora snömängder, tjällossning på våren eller om något av våra fordon behöver repareras. Då använder vi oss av en sms-tjänst för att informera dig som kund. Om du har en fast telefon får du istället sms:et uppläst. Har du ett fritidsboende, en företagstelefon eller ett oregistrerat kontaktkort behöver du själv registrera dig för att få sms från oss.


Mer information om vår sms-tjänst och hur du registrerar dig. Öppnas i nytt fönster.


Vill du veta mer?

Kontakta vår kundservice på telefon 0240-309 90 om du har frågor om din hämtningsdag alternativt dina hämtningsdagar eller om du har funderingar kring hämtning vid hyreshus, fritidshus eller verksamheter.

VÄXEL

0240-309 00

 


KUNDSERVICE

0240-309 90