Personal som samlar in avfall. Foto: Wizworks

Vi söker sommarjobbare till insamlingen

Vill du ha ett sommarjobb där du får vara utomhus och jobba fysiskt? Gillar du dessutom att leverera service med kunden och miljön i fokus? Då kan det här vara sommarjobbet för dig!


Vi är samhällsbyggare och en viktig lokal aktör som säkerställer de grundläggande funktionerna för ett hållbart samhälle – rent vatten i kranen, miljösäkert avlopp och effektivt omhändertagande av avfall. Nu söker vi dig som kan hämta avfall hos hushållen i Ludvika och Smedjebackens kommuner i sommar!

Arbetsuppgifter

Du ansvarar för dagliga körningar och registrerar tömningar och avvikelser i vårt systemstöd i fordonsdatorn. Du har också hand om underhåll och bilvård på våra insamlingsfordon.

Kvalifikationer

Arbetet är fysiskt krävande och du behöver därför ha god fysik. Vi ser gärna att du har relevant utbildning eller erfarenhet av lastbilskörning. Det är meriterande om du har digitalt förarkort med C-behörighet och giltigt yrkeskompetensbevis (YKB). Du behärskar det svenska språket i tal och skrift och har god datorvana.

Personliga egenskaper

I arbetet kommer du att träffa många av våra kunder och är därmed vårt ansikte utåt. Vi söker dig som har vilja och förmåga att leverera god service och bemöta våra kunder på ett trevligt och professionellt sätt. Du hanterar stressade situationer på ett lugnt och metodiskt sätt och är ett gott föredöme i trafiken. Vidare är du noggrann och tar ansvar för ditt uppdrag.


Då vi arbetar nära varandra i arbetsgruppen är det viktigt att du har lätt för att samarbeta, är flexibel och ha viljan att stötta och hjälpa dina arbetskamrater. Dessutom tycker du om att jobba praktiskt och har förmåga att lösa tekniska problem med fordonen. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor

Tjänsten är en visstidsanställning sommaren 2023. Vi ser gärna att du kan arbeta under hela sommaren från vecka 24 till och med vecka 35. Dina arbetstider är måndag till fredag mellan klockan 06.00 och 14.10. Du utgår från Björnhyttans avfallsanläggning i Ludvika.

Vill du veta mer?

Kontakta Lennart Wåhlberg, driftchef Insamling:

Telefon 0240-309 50

E-post lennart.wahlberg@wbab.se

Fackliga företrädare

Madelene Johansson, Vision:
Telefon 0240-309 54
E-post madelene.johansson@wbab.se

 

Maja Kilström, Kommunal:
Telefon 0240-309 22
E-post maja.kilstrom@wbab.se

Ansökan

Då urval, intervjuer och tillsättning sker löpande ber vi dig att skicka in din ansökan snarast, dock senast den 31 mars 2023 som är sista ansökningsdag.


Skicka din ansökan i form av ett personligt brev och cv via e-post till info@wbab.se. Skriv: ”Sommarjobb insamlingen” i ämnesraden.


WBAB strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar.


Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR). Dina ansökningshandlingar kommer vi att spara under pågående rekryteringsprocess och radera efter avslutad rekrytering.


Välkommen med din ansökan!

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi på WBAB tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt mediesäljare och liknande.

Kort om oss

WBAB är ett kommunalt bolag som ansvarar för vatten, avlopp, avfall och återvinning i Ludvika och Smedjebackens kommuner. Vi är cirka 80 anställda och vårt ledningskontor med kundservice ligger i Smedjebacken. Vårt uppdrag är att säkerställa en trygg, serviceinriktad, effektiv och hållbar verksamhet. Vårt fullständiga namn är WBAB WessmanBarken Vatten & Återvinning AB, men vi kallar oss för WBAB. Vi ägs av Ludvika kommun och Smedjebackens kommun.