Två barn läser en bok på bryggan vid en sjö en solig sommardag. Foto: Hampus Karlsson

Vi söker ny driftchef för ledningsnät – Något för dig?

Vill du vara med och bidra till utvecklingen av vatten- och avloppsverksamheten i Ludvika och Smedjebacken med miljön och kunden i fokus? Då kan det här vara jobbet för dig!


Vi är samhällsbyggare och en viktig lokal aktör som säkerställer de grundläggande funktionerna för ett hållbart samhälle – rent vatten i kranen, miljösäkert avlopp och effektivt omhändertagande av avfall.


Vår nuvarande driftchef som ansvarar för verksamhetsområdet ledningsnät går vidare till ett nytt uppdrag inom bolaget och nu söker vi hans efterträdare. För dig som blir vår nya driftchef finns det därför möjlighet att få stöd genom kunskapsöverföring.


Om jobbet

Enheten ansvarar för drift och underhåll samt planering kring förnyelse av vatten- och avloppsledningsnätet och pumpstationer i Ludvika och Smedjebackens kommuner.


Din roll

Som driftchef för ledningsnät driver och utvecklar du verksamheten i nära samarbete med dina medarbetare så att den fungerar på bästa sätt för våra kunder och miljön. I tjänsten ingår personalansvar för enhetens personal vilket innebär exempelvis lönesättning, genomförande av medarbetar- och lönesamtal, schemaläggning samt arbetsplatsträffar. Du har budgetansvar för enheten. Du medverkar i olika arbetsgrupper i kommunkoncernerna. Arbetet innebär också att du har kontakt med allmänhet, entreprenörer och media. Tjänsten är för närvarande placerad i Ludvika.


Din profil

Du har relevant utbildning med inriktning mot vatten och avlopp eller motsvarande kunskap som arbetsgivaren bedömer likvärdig. B-körkort, goda datorkunskaper och mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift är en förutsättning för tjänsten. Det är meriterande om du har några års erfarenhet från va-branschen.


Våra värdeord är ärlig, öppen, nyfiken, delaktig och professionell. De vägleder oss i det vi gör och hur vi gör det och kommer även att fungera som kompass för dig i ditt uppdrag. Som person är du noggrann, strukturerad och ansvarstagande. Du ser till att beslut verkställs och har förmåga att åstadkomma resultat samtidigt som du finner en utmaning i att planera, följa upp och förbättra verksamheten. Du trivs med att arbeta i det verksamhetsnära ledarskapet och har fallenhet för att skapa engagemang, delaktighet och arbetsglädje bland medarbetarna. Vidare är du kommunikativ och prioriterar att ge god service både internt inom bolaget och externt mot våra kunder. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.


Anställningsvillkor

Heltid tillsvidare. Tillträde enligt överenskommelse.


Tjänsten är placerad i säkerhetsklass, vilket medför säkerhetsprövning. Krav på svenskt medborgarskap och godkänd säkerhetsprövning är en förutsättning för anställning.


Låter detta intressant för dig?

Då kan vi erbjuda dig ett intressant arbete där du får vara med att påverka och utveckla WBAB tillsammans med engagerade kollegor!


Kontaktpersoner

Tommy Norgren, va-chef:

Telefon 0240-309 21
E-post tommy.norgren@wbab.se


Fredrik Gille, driftchef ledningsnät:

Telefon 0240-309 30
E-post fredrik.gille@wbab.se


Fackliga företrädare

Madelene Johansson, Vision:
Telefon 0240-309 54

E-post madelene.johansson@wbab.se


Maja Kilström, Kommunal:

Telefon 0240-309 60 (Nytäppans återvinningscentral)
E-post maja.kilstrom@wbab.se


Ansökan

Sista ansökningsdag är den 2 oktober 2022.


Skicka din ansökan i form av cv och ett personligt brev, via e-post till info@wbab.se. Skriv: ”Driftchef ledningsnät” i ämnesraden.


WBAB strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar.


Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR). Dina ansökningshandlingar kommer vi att spara under pågående rekryteringsprocess och radera efter avslutad rekrytering.


Välkommen med din ansökan!


Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi på WBAB tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt mediesäljare och liknande.


Kort om oss

WBAB är ett kommunalt bolag som ansvarar för vatten, avlopp, avfall och återvinning i Ludvika och Smedjebackens kommuner. Vi är cirka 80 anställda och vårt ledningskontor med kundservice ligger i Smedjebacken. Vårt uppdrag är att säkerställa en trygg, serviceinriktad, effektiv och hållbar verksamhet. Vårt fullständiga namn är WBAB WessmanBarken Vatten & Återvinning AB, men vi kallar oss kort och gott för WBAB. Vi ägs av Ludvika kommun och Smedjebackens kommun.