Flicka häller upp vatten i kanna. Foto: Landet Reklam.

Vi söker affärsområdeschef till Vatten och avlopp

Ett spännande uppdrag väntar på dig som vill driva och utveckla vatten- och avloppsverksamheten i Ludvika och Smedjebacken med miljön och kunden i fokus.

Vi är samhällsbyggare och en viktig lokal aktör som säkerställer de grundläggande funktionerna för ett hållbart samhälle – rent vatten i kranen, miljösäkert avlopp och effektivt omhändertagande av avfall. Vi söker dig som vill utveckla nya metoder och hållbara lösningar för vårt affärsområde Vatten och avlopp.


Om jobbet

I affärsområdet ingår produktion och distribution av dricksvatten samt rening av avloppsvatten. Verksamheten ansvarar för drift och underhåll samt planering och utredning kring förnyelse av vatten- och avloppsledningsnätet och pumpstationer.


Din roll

Som affärsområdeschef har du ansvar och befogenheter för verksamhet, personal, ekonomi och arbetsmiljö. Ditt uppdrag blir att planera, leda och utveckla verksamheten inom affärsområdet. Du utför arbetet i nära samarbete med dina medarbetare och i linje med gällande lagstadgade krav och våra övergripande mål och värderingar samt utifrån kundernas behov och förväntningar. Du ingår i WBAB:s ledningsgrupp, rapporterar till vd och utgår från vårt ledningskontor i Smedjebacken.


Din profil

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning inom va-området alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Du är bra på att uttrycka dig på svenska i tal och skrift. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet i rollen som chef och ledare samt är van vid att arbeta i ledningsgrupp.


Våra värdeord är ärlig, öppen, nyfiken, delaktig och professionell. De vägleder oss i det vi gör och hur vi gör det och kommer även att fungera som kompass för dig i ditt uppdrag.


Du uppfattas som tydlig och rak i din kommunikation. Ditt ledarskap skapar energi och engagemang och du får medarbetare att växa och utvecklas. Vidare har du en god planeringsförmåga och är resultatorienterad. Du lyfter blicken samt utmanar och ifrågasätter invanda mönster och sätt att arbeta på. Kvalitet är centralt och det är av stor betydelse för dig att alltid göra ett professionellt jobb. Ditt intresse för hållbarhet och leverans av vattentjänster är stort och något du delar med dig av.


Anställningsvillkor

Heltid tillsvidare. Tillträde enligt överenskommelse.


Kontaktperson

Jonas Öman, vd:
E-post jonas.oman@wbab.se
Telefon 0240-309 01


Fackliga företrädare

Maja Kilström, Kommunal:
E-post maja.kilstrom@wbab.se
Telefon 0240-309 22


Madelene Johansson, Vision:
E-post madelene.johansson@wbab.se
Telefon 0240-309 54


Ansökan

Sista ansökningsdag är den 16 april 2023.


Skicka din ansökan i form av ett personligt brev och cv via e-post till info@wbab.se. Skriv: ”Affärsområdeschef Vatten och avlopp” i ämnesraden.


WBAB strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar.


Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR). Dina ansökningshandlingar kommer vi att spara under pågående rekryteringsprocess och radera efter avslutad rekrytering.


Välkommen med din ansökan!


Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi på WBAB tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt mediesäljare och liknande.


Kort om oss

WBAB är ett kommunalt bolag som ansvarar för vatten, avlopp, avfall och återvinning i Ludvika och Smedjebackens kommuner. Vi är cirka 80 anställda och vårt ledningskontor med kundservice ligger i Smedjebacken. Vårt uppdrag är att säkerställa en trygg, serviceinriktad, effektiv och hållbar verksamhet. Vårt fullständiga namn är WBAB WessmanBarken Vatten & Återvinning AB, men vi kallar oss för WBAB. Vi ägs av Ludvika kommun och Smedjebackens kommun.