Man och barn med matavfallspåse vid sorteringskärl. Foto: Wizworks Studios

Vi söker affärsområdeschef till Återvinning – Något för dig?

Vill du utveckla och förvalta återvinningsverksamheten i Ludvika och Smedjebackens kommuner med miljön och kunden i fokus? Då kan detta vara jobbet för dig!

Vi är samhällsbyggare och en viktig lokal aktör som säkerställer de grundläggande funktionerna för ett hållbart samhälle – rent vatten i kranen, miljösäkert avlopp och effektivt omhändertagande av avfall. Nu söker vi dig som vill ta ett helhetsgrepp om vårt affärsområde Återvinning. Vi söker dig som är nyfiken, framtidsorienterad, har engagemang och vill leda arbetet med att bygga upp ett nytt sätt att se på avfall, där förebyggande och återbruk är i fokus. Som chef hos oss ansvarar du för att se till så att personalen trivs, växer och mår bra samt att ditt arbete bidrar till företagets samt ägarkommunernas utveckling.


Om jobbet

Affärsområdet Återvinning omfattar en enhet för avfallsinsamling, en enhet som sköter våra fyra återvinningscentraler och ett återvinningsteam som arbetar med utredning, projektledning, planering och utveckling. Tillsammans med dina medarbetare arbetar du för att utveckla ett nytt systemtänk och långsiktigt hållbara lösningar med stort miljöfokus.


Din roll

Som chef för affärsområdet har du ansvar och befogenheter för verksamhet, personal, ekonomi och arbetsmiljö. Du leder arbetet tillsammans med dina enhetschefer och ansvarar för att verksamheten levererar och utvecklas utifrån gällande direktiv och mål samt kundernas behov och förväntningar. Du bryter ned och förtydligar övergripande mål och krav så att de utgör underlag för ett resultatinriktat och mätbart arbete på alla nivåer inom verksamheten. Du ingår i WBAB:s ledningsgrupp, rapporterar till vd och utgår från vårt ledningskontor i Smedjebacken.


Du företräder WBAB i samverkan med våra ägarkommuner, olika branschorganisationer och aktörer samt i kontakterna med myndigheter och media inom ditt område. Arbetet innebär också att du kontinuerligt kommunicerar och informerar i frågor som rör verksamheten med uppdragsgivare, ledning, medarbetare, allmänhet och näringsliv.


Din profil

Vi söker dig som har relevant universitets- eller högskoleutbildning, alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Du har minst två års erfarenhet i rollen som chef och ledare samt erfarenhet av ekonomistyrning med budget, prognoser och uppföljning. Vidare har du grundläggande utbildning i arbetsrätt, goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift, god datorvana samt B-körkort. Erfarenhet av arbete inom avfalls- och återvinningsbranschen är meriterande. Det är även meriterande om du har kunskap om miljöbalken och annan miljölagstiftning.


Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du har ett motiverande arbetssätt och brinner för att engagera dina medarbetare och få dem att växa. Tillsammans med dina chefer och medarbetare utvecklar du verksamheten med WBAB:s värdegrund som ledstjärna. Våra värdeord är ärlig, öppen, nyfiken, delaktig och professionell. Det är en självklarhet för dig att skapa delaktighet och uppmuntra till ett gott samarbetsklimat. Du uppfattas tydlig och rak i din kommunikation och har lätt för att bygga goda relationer. Du har ett strukturerat arbetssätt och har förmåga att arbeta både strategiskt och operativt. Du kombinerar affärsmässighet med hög serviceanda ut mot våra kunder och är lösningsorienterad och effektiv.


Anställningsvillkor

Heltid tillsvidare. Tillträde enligt överenskommelse.


Kontaktperson

Jonas Öman, vd:
E-post jonas.oman@wbab.se
Telefon 0240-309 01


Fackliga företrädare

Maja Kilström, Kommunal:
E-post maja.kilstrom@wbab.se
Telefon 0240-309 22


Madelene Johansson, Vision:
E-post madelene.johansson@wbab.se
Telefon 0240-309 54


Ansökan

Sista ansökningsdag är den 19 februari 2023.


Skicka din ansökan i form av ett personligt brev och cv via e-post till info@wbab.se. Skriv: ”Affärsområdeschef Återvinning” i ämnesraden.


WBAB strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar.


Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR). Dina ansökningshandlingar kommer vi att spara under pågående rekryteringsprocess och radera efter avslutad rekrytering.


Välkommen med din ansökan!


Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi på WBAB tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt mediesäljare och liknande.


Kort om oss

WBAB är ett kommunalt bolag som ansvarar för vatten, avlopp, avfall och återvinning i Ludvika och Smedjebackens kommuner. Vi är cirka 80 anställda och vårt ledningskontor med kundservice ligger i Smedjebacken. Vårt uppdrag är att säkerställa en trygg, serviceinriktad, effektiv och hållbar verksamhet. Vårt fullständiga namn är WBAB WessmanBarken Vatten & Återvinning AB, men vi kallar oss för WBAB. Vi ägs av Ludvika kommun och Smedjebackens kommun.