Insamlingspersonal hämtar hushållsavfall. Foto: Wizworks Studios

Sugen på nytt jobb? Vi söker insamlingspersonal till avfallshämtningen!

Söker du ett aktivt och fysiskt jobb och gillar att leverera service med kunden och miljön i fokus? Då kan detta vara jobbet för dig!


WBAB är samhällsbyggare och en viktig lokal aktör som säkerställer de grundläggande funktionerna för ett hållbart samhälle – rent vatten i kranen, miljösäkert avlopp och effektivt omhändertagande av avfall.


Vi behöver förstärka vårt insamlingsteam och söker därför nu personal för fast anställning men även dig som vill arbeta extra hos oss vid behov. Insamlingsteamet utgår från Björnhyttans avfallsanläggning i Ludvika.


Arbetsuppgifter

Ditt huvudsakliga uppdrag är att hämta avfall enligt fastställda körlistor hos våra villa- och fritidshuskunder och i flerbostadshus i Ludvika och Smedjebackens kommuner. Du utför arbetet med hjälp av systemstöd i fordonsdatorn där samtliga tömningar och eventuella avvikelser registreras. I arbetsuppgifterna ingår även administrativa uppgifter som att rapportera fel och brister. Du sköter underhåll av återvinningsfordonen som exempelvis mindre reparationer, smörjning samt tvätt in- och utvändigt och kontrollerar också alla säkerhetsfunktioner.


Kvalifikationer

Du har relevant utbildning eller erfarenhet av lastbilskörning, körkort med C-behörighet och giltigt yrkeskompetensbevis (YKB). Du behärskar det svenska språket i tal och skrift och har god datorvana. Arbetet är fysiskt krävande och du behöver därför ha god fysik. Tidigare erfarenhet inom yrkesområdet är meriterande.


Personliga egenskaper

Våra värdeord är ärlig, öppen, nyfiken, delaktig och professionell. De vägleder oss i det vi gör och hur vi gör det och kommer även att fungera som kompass för dig i ditt uppdrag. I arbetet kommer du att träffa många av våra kunder och är därmed vårt ansikte utåt. Vi söker dig som har vilja och förmåga att leverera god service och bemöta våra kunder på ett trevligt och professionellt sätt. Du hanterar stressade situationer på ett lugnt och metodiskt sätt och är ett gott föredöme i trafiken. Vidare är du noggrann och tar ansvar för ditt uppdrag. Då vi arbetar nära varandra i arbetsgruppen är det viktigt att du har lätt för att samarbeta, är flexibel och ha viljan att stötta och hjälpa dina arbetskamrater. Dessutom tycker du om att jobba praktiskt och har förmåga att lösa tekniska problem med fordonen. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.


Anställningsvillkor

Heltid tillsvidare. Dina arbetstider är måndag till fredag mellan klockan 06.00 och 14.10. Tillträde enligt överenskommelse. För dig som söker extra jobb gäller behovsanställning.


Kontaktpersoner

Therese Johansson, återvinningschef:

Telefon 0240-309 02
E-post therese.johansson@wbab.se


Lennart Wåhlberg, tf driftchef insamling:

Telefon 0240-309 50
E-post lennart.wahlberg@wbab.se


Fackliga företrädare

Madelene Johansson, Vision:
Telefon 0240-309 54

E-post madelene.johansson@wbab.se

Maja Kilström, Kommunal:

Telefon 0240-309 60 (Nytäppans återvinningscentral)
E-post maja.kilstrom@wbab.se


Ansökan

Då urval, intervjuer och tillsättning sker löpande ber vi dig att skicka in din ansökan snarast, dock senast den 2 oktober 2022 som är sista ansökningsdag.


Skicka din ansökan i form av ett personligt brev och cv via e-post till info@wbab.se. Skriv: ”Insamlingspersonal” i ämnesraden.


WBAB strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar.


Vi hanterar dina personuppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR). Dina ansökningshandlingar kommer vi att spara under pågående rekryteringsprocess och radera efter avslutad rekrytering.


Välkommen med din ansökan!


Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi på WBAB tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt mediesäljare och liknande.


Kort om oss

WBAB är ett kommunalt bolag som ansvarar för vatten, avlopp, avfall och återvinning i Ludvika och Smedjebackens kommuner. Vi är cirka 80 anställda och vårt ledningskontor med kundservice ligger i Smedjebacken. Vårt uppdrag är att säkerställa en trygg, serviceinriktad, effektiv och hållbar verksamhet. Vårt fullständiga namn är WBAB WessmanBarken Vatten & Återvinning AB, men vi kallar oss kort och gott för WBAB. Vi ägs av Ludvika kommun och Smedjebackens kommun.