Avfall från företag och verksamheter

Vi tar hand om det avfall i verksamheter som klassas som hushållsavfall. För övrigt avfall som verksamheten genererar får du själv ombesörja miljöriktig hantering.


Små företag till återvinningscentralen

Du som har företag kan lämna mindre mängder verksamhetsavfall på återvinningscentralen.


Lämnar du detta vid Björnhyttan eller i Fredriksberg behöver du köpa företagsbiljetter. Biljetterna kostar 190 kr per styck exklusive moms och du kan lämna 1m³ avfall per biljett (maxvikt på fordon till återvinningscentralerna är 3,5 ton). Det betyder att företag som ska till återvinningscentralen på Björnhyttan, inte längre behöver väga avfallet. Kontakta alltid personalen innan du lämnar ditt avfall för mer information.


Företagsbiljetterna kan beställas vid vågen i Björnhyttan eller på återvinningscentralen i Fredriksberg samt från vår kundtjänst på telefon 0240-309 90. Alla företagsbiljetter faktureras. 
 
Farligt avfallet ingår inte. När du ska lämna farligt avfall måste du kontakta personalen. Du får en separat faktura för behandlingen av avfallet.


Biljetterna gäller i Ludvika kommun samt via ett samarbete med

Dala Vatten och Avfall AB även i följande kommuner: Rättvik, Leksand, Gagnef och Vansbro.


Företagets hushållsavfall

Har du en verksamhet där det uppstår hushållsavfall ska du enligt föreskrifterna ha ett abonnemang för hushållsavfall, d.v.s. matavfall och restavfall. 


Kontakta vår kundservice om du har behov av att öka eller minska tömningsintervallen eller byta kärlstorlek etc.


Farligt avfall från större företag

Farligt avfall ska lämnas direkt till någon av de entreprenörer som finns på marknaden och är specialiserade på hantering av farligt avfall. Entreprenören hämtar det farliga avfallet hos dig och transporterar och slutbehandlar det på ett säkert sätt.

  

Material med producentansvar

Vi ombesörjer inte hämtning av material som lyder under ett producentansvar eftersom denna hantering ligger utanför det kommunala ansvaret för avfallshantering.


Vill du få hämtning av t.ex. wellpapp, tidningar, glas-, plast-, pappers- eller metallförpackningar på ditt företag kontakta istället en entreprenör.

VÄXEL

0240-309 00

 


KUNDSERVICE

0240-309 90

WBAB WessmanBarken Vatten & Återvinning AB

Besöksadress: Frejgatan 5, Smedjebacken
Postadress: Frejgatan 5, 777 30 Smedjebacken
E-post: info@wbab.se Telefon:  0240-309 90