Sorteringskärl

Information till dig som är villa- och fritidshusägare i Ludvika kommun: De nya kärlen är på gång, men kommer lite senare än planerat!

Väntar du på att få börja sortera mera? Håll ut! Vi kommer att köra ut de nya sorteringskärlen under augusti och september till dig som äger en villa eller ett fritidshus vid en körbar väg.


Från början var planen att vi skulle ställa ut de nya sorteringskärlen före sommaren. Men då förberedelserna har visat sig vara mer tidskrävande än planerat, så kommer kärlen istället att köras ut under augusti och september månad.


Sorteringsinstruktioner, matavfallskorg och påsar för matavfall får du tillsammans med dina nya sorteringskärl

I samband med starten kommer du som äger en villa eller ett fritidshus i Ludvika kommun att få mer information vad gäller tömningsdagar och sorteringsanvisningar med mera. Du kommer även att få en matavfallskorg att ha under diskbänken samt matavfallspåsar.


När din första bunt med påsar tagit slut, kommer nya påsar att finnas tillgängliga i de flesta matbutikerna i kommunen utan någon extra kostnad.


Gemensamma hämtställen

Vi har de senaste månaderna undersökt platser där det idag finns så kallade "gemensamma hämtställen" för att se hur vi kan ordna med den nya avfallshanteringen vid dessa platser. En del gemensamma hämtställen kommer att bli kvar, medan andra tas bort.

 

Om ditt gemensamma hämtställe blir kvar, kommer vi under maj månad att skicka hem mer information om vad det nya avfallssystemet med utökad sortering innebär för dig. Ytterligare information får du sedan i samband med starten.


Om ditt gemensamma hämtställe kommer att tas bort och du ännu inte fått välja ett nytt abonnemang, så kommer du att få hem ett valbrev från oss under maj månad.

 

Övriga grupper kontaktas senare

Efter att införandet har kommit igång för villa- och fritidshusägarna i kommunen, så kommer vi stegvis att kontakta övriga grupper som ska börja med utsortering av matavfall, såsom företag, bostadsrättsföreningar, hyresbolag och verksamheter.


WBAB WessmanBarken Vatten & Återvinning AB

Besöksadress: Frejgatan 5, Smedjebacken
Postadress: Frejgatan 5, 777 30 Smedjebacken
E-post: info@wbab.se Telefon:  0240-309 90